راه توده                                                                                                                                                          بازگشت

 

 

سفر جان کری به منطقه

تلاش امریکا

برای ترس زدانی

از مذاکرات با ایران

در خاورمیانه

اومانیته- آذرفریتاش

 
 

 

جان کری وزیر امور خارجه امریکا برای تحکیم سیاست های جدید خاورمیانه در ارتباط با ایران به شمال افریقا و منطقه خاور میانه سفر کرد. سفری دیپلماتیک.

در طول چند دهه مصر متحد ممتاز واشنگتن بود، تا حدی که میزان کمک های نظامی ایالات متحده به کشور مصر بعد از اسرائیل قرار داشت. با این همه، نگرش ایالات متحده و سیاست آن در جریان سقوط حسنی مبارک و پس از آن محمد مرسی هنوز مبهم است. "بهار عربی"، باز گشت روسیه به صحنه بین المللی - بخصوص در خاورمیانه، بحران سوریه، نگرش جدید به ایران، همه و همه دست به هم داده است تا امریکا تهاجم دیپلماتیک تازه ای را در منطقه آغاز کند.

وظیفه اصلی جان کری در این سفر به هم پیوستن روابط سیاسی و اقتصادی و نظامی است. سفر جان کری از مصر آغاز شد. وی با رئیس جمهور موقت مصر "منصور عدلی" و فرمانده ارتش ژنرال "عبدفتاح السیسی" ملاقات کرد و در این ملاقات گفت "اطمینان دارم که تعلیق کمک های نظامی ایالات متحده به مصر به عنوان یک "مجازات" نیست." و همچنین در پاسخ به این سئوال که آیا ژنرال های مصر با برکناری محمد مرسی از قدرت قصد دارند "دمکراسی را به مصر بازگردانند؟" جان کری گفت "در این مرحله از رویداهای مصر شواهدی وجود دارد که ژنرال ها قصد دارند دمکراسی را به مصر باز گردانند".

منزل دوم جان کری دراین سفر عربستان سعودی بود. کشوری که در بحران سوریه نقش مهمی دارد و بعد از اسرائیل نگران ترین کشور در ارتباط با مناسبات ایران و امریکاست. ریاض مثل همیشه نارضایتی خود را در برابر سیاست های ایالات متحد ابراز کرد. اولین واکنش و دهن کجی ریاض از امتناع از پذیرش عضویت غیر دائم در شورای امنیت سازمان ملل بود. پادشاه عربستان این شورا را موسسه ای فرمایشی تعبیر کرد. دوم مداخله نظامی ارتش عریستان سعودی برای سرکوب شورشیان شیعه در کشور همسایه بحرین که باتائید کمک نظامی غرب اجرا شد. عربستان که در صف اول این سرکوب قرار داشت از غرب انتظار دارد که در مورد امکان ایجاد روابط حسنه ایالات متحده و ایران که بزرگترین رقیب سیاسی، اقتصادی، مذهبی این کشور است تجدید نظر کند. عربستان از آغاز مذاکرات دو کشور سخت نگران است. دستگاه تبلیغاتی عربستان سعودی به سختی و با اغراق ایران را بعنوان یک قدرت هسته ای و خطری برای منطقه و صحنه بین المللی مطرح می کند. نظری شبیه نظر اسرائیلی ها در مورد ایران. عربستان سعودی این "منارشی نفتی" که اکنون در صف اسرائیل قرار دارد و از هیچ اقدامی برای شکست مذاکرات ایران و امریکا کوتاهی نمی کند، حمایت چندانی هم از صلح اسرائیل و فلسطین نمی کند. آنها سخت نگران آینده خود در منطقه هستند.

جان کری در پاپان دیدار خود از ریاض، در مقابل سفارت امریکا در این کشور با یک تعارف رسمی اعلام کرد "عربستان سعودی و مصر از بازیکنان بزرگ جهان عرب می باشند. عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر، اردن، مصر و دیگران از دوستان ما می باشند و ما اجازه نمی دهیم این کشورهای مورد حمله خارجی قرار گیرند.

 

 

 

                        راه توده  432     16 آبان ماه 1392

 

                                اشتراک گذاری:

بازگشت