راه توده                                                                                                                                                          بازگشت

 

 

پیمانکاران

پیاده نظام اقتصادی

فرماندهان سپاه

 

 

 

دولت روحانی بالاخره 17 سکوی گاز پارس جنوبی را قراراست تا پایان سال راه اندازی کند. این سکوها تاکنون خراب و خوابیده بودند که حالا تعمیر و آماده تولید شده و قرار است روازنه 420 میلیون متر مکعب گاز غنی تولید کنند. نگاهی بیاندازیم به گذشته ها، به گزارش هائی که راه توده در دوران چپاول مملکت و ریاست جمهوری احمدی نژاد منتشر کرده بود. یک نمونه از دهها نمونه را به نقل از راه توده 249 به تاریخ دوشنبه 7 دیماه 1388 بخوانید:

 

«قرارگاه "خاتم الانبیاء" سپاه پاسداران ایران که بزرگترین و قوی ترین پیمانکار ایران به شمار می رود، مبلغ یک میلیارد دلار از حساب ذخیره ارزی کشور برداشت می کند.

این قرارگاه مدعی شده که این مبلغ را برای تأمین بخشی از مشکلات مالی دو فاز از میدان گاز پارس جنوبی برداشت می کند. سردار پاسدار رستم قاسمی رئیس قرارگاه خاتم الانبیاء که طرف قرارداد دو فاز میدان گاز پارس جنوبی است (در دولت احمدی نژاد وزیر نفت شد) مدعی است "شرکت ملی نفت ایران" منابع مالی این طرح را به موقع تأمین نکرده و از همین رو قرارگاه سپاه پاسداران حدود ۵٠٠ میلیون دلار از منابع داخلی خود را در این طرح هزینه کرده است. این باصطلاح تأخیر به ادعای سردار رستم قاسمی باعث شده که قرارگاه خاتم الانبیاء خواستار برداشت یک میلیارد دلار از حساب ذخیره ارزی شود که با موافقت شورای اقتصاد روبرو شده است.

سپاه پاسداران در کنار بسیج به بزرگترین قدرت اقتصادی ایران بدل شده که با روی کار آمدن محمود احمدی نژاد نیز رو به توسعه نهاده است.

دو پیمانکار بزرگ سپاه پاسداران "قرارگاه خاتم الانبیاء" و شرکت "قرُب" نام دارند که به دلیل بهره مندی از رانت پول و رانت قدرت باصطلاح "سهم شیر" را در کلیه قراردادهای اقتصادی کشور به دست می آورند.

دو نمونۀ اخیر از این  بهره مندی های ویژه، یکی تصاحب بیش از نیمی از سهام مخابرات ایران به ارزش هشت میلیارد دلار توسط سپاه پاسداران بوده و دیگری تملک بزرگترین معدن روی و سرب خاورمیانه به نام "انگوران" توسط سازمان بسیج.

شرکت های این دو نیروی نظامی در کلیه فعالیت ها از راهسازی و سدسازی گرفته تا احداث خط آهن و کشف و بهره برداری از میدان های نفت و گاز با دولت قرارداد می بندند، بی آنکه لزوماً سررشته و مهارتی در کار داشته باشند.

به همین دلیل شرکت های سپاه و بسیج بیش از آنکه نقش واقعی پیمانکار را ایفا کنند، مشغول واسطه گری و دلالی اند و در ازای دریافت پول های نفتی اجرای طرح ها را، آنهم عمدتاً با ضرر و تأخیر به شرکت های ثالث می سپارند و خود راساً با آنها قرارداد امضاء می کنند.

در هر یک از این قبیل معاملات، غالباً پس از چندی شرکت های سپاه و بسیج برای ادامه کار خواستار اعتبار مجدد می شوند که عموماً نیز از محل حساب ذخیره ارزی کشور تأمین می گردد. معاون اقتصادی بانک مرکزی در تازه ترین سخن خود، موجودی این حساب را تنها چهار میلیارد دلار اعلام کرد، در حالی که درآمدهای ارزی دولت نهم ۳١٠ میلیارد دلار بوده و در نتیجه حساب ذخیره ارزی کشور می بایست امروز نه ۴ میلیارد دلار که دست کم ١۴٠ میلیارد دلار باشد.»

 

تلگرام راه توده:

https://telegram.me/rahetudeh

 

 

 

        پیج فیسبوک راه توده

 

 

 

                       شماره 577  راه توده -  4 آذر ماه 1395

 

                                اشتراک گذاری:

بازگشت