بازگشت

مردم ـ دوره هفتم، سال اول، شماره 72، دوشنبه 30 مهر ماه 1358

جواب دولت موقت به گزارش منتشره در "مردم" ارگان مرکزی حزب توده ایران

میوه جنگ

بر شاخه نهال نفرت

 و سلاح در کردستان

 

چند روز پیش «مردم» گزارشی را که در جراید کشور به نام گزارش مهدی بهادران، نماینده امام خمینی، درباره حوادث کردستان درج شده بود، منتشر ساخت، و اینک جوابی را که دفتر نخست وزیری طی اطلاعیه ای به آن سند داده است(نقل از بامداد 28 مهر) درج می کنیم و همان طور که درباره گزارش مهدی بهادران نظر خود را گفته بودیم، اطلاعیه دولت را نیز مورد تفسیر قرار می دهیم.

         ابتدا جواب دولت:

«طی تماسی که خبرنگار خبرگزاری پارس با دفتر نخست وزیری راجع به اظهار نظر آقای بهادران گرفت، تاکید شد که آقای بهادران نماینده امام در منطقه نبوده و نیستند و از آن منطقه به همین علت احضار شده اند و مسئله دیگری که در مورد پخش سلاح ها  توسط دکتر چمران متذکر شده بودند، کذب محض است و چنین چیزی نبوده و اصولا ایشان مسئولیت و ماموریت توزیع سلاح ها در بین هیچ دسته و گروهی را نداشته است.

ژاندارمری دنباله طرح پاکسازی منطقه خود، عده ای از افراد بومی و مسلمان را به عنوان سرباز داوطلب استخدام نموده، که تحت فرماندهی گروه های ژاندارمری خدمت می کنند، نه این که به ایل و یا دسته خاصی سلاح تحویل دهند و اگر هم سلاحی قبلا تحویل داده شده بود، در این جریانات اخیر چنین اقدامی نشده و نخواهد شد. »

قبل از این که به تفسیر اطلاعیه دولت بپردازیم، لازم می دانیم از دولت گله کنیم، که در میان جراید کشور تبعیض قائل می شود و اطلاعیه و دیگر اسنادی را که در اختیار مطبوعات می گذارد، برای «مردم» نمی فرستد و لذا ما مجبور به نقل قول از جراید دیگر می شویم.

درباره اطلاعیه دفتر نخست وزیر، قبل از هر چیز باید بگوییم که، تنها جواب صریح و قاطعی در این اعلامیه به گزارش مهدی بهادران داده شده، این است که می گوید: «آنچه در مورد پخش سلاح ها توسط دکتر چمران متذکر شده بودند. دروغ محض است ». بقیه جواب های دولت مبهم، گنگ و دو پهلو است و قسمت اعظم مطالب آقای بهادران در این اطلاعیه بی جواب مانده است.

درباره مسائلی که به تیمسار ظهیرنژاد و سرهنگ شهبازیان و سایر فرماندهان ارتشی و ژاندارمری و به «فرماندهان فعلی کردستان و آذربایجان غربی و پاوه» نسبت داده شده، درباره اعمال «جوانمردان استخدامی ژاندارمری و مجاهد نماهای نقده تحت سرپرستی آقای معبودی و سرگرد نجفی»آیا درباره استوار بگلرمی، درباره «ملانماهای ساواکی یا متعصب ضد کُرد وفئودال های مسلح که توسط ارتش و ژاندارمری مسلح شده اند»، که حتی دادگاه های انقلاب و سپاه پاسداران «قدرت کافی برای جلوگیری از آن ها را ندارند» یعنی مطالبی که در گزارش آقای مهدی بهادران ذکر گردیده، جواب و توضیح دولت چیست؟

در مورد دیگر مطالب گزارش از قبیل مسلح شدن فئودال ها علیه مستضعفین، تحریک خصومت بین ترک و کرد، قتل عام قارنا، غارت و آتش سوزی در دهات، تحریک احساسات ضد کردی، انتقام جویی بر ضد کردهای معصوم، جلوگیری از دستگیری و مجازات عاملین این جنایت ها، که همه در اطلاعیه نخست وزیری مسکوت مانده، دولت چه تحقیقاتی کرده و چه توضیحاتی برای مردم دارد؟

فرض می کنیم آقای بهادران نماینده امام در منطقه نبوده، ولی بالاخره او یک ایرانی، یک مسلمان و یک انسان است، به ابتکار خود 25 روز در کردستان تحقیق کرده و نتیجه را در گزارشی تقدیم مسئولان امور کرده است. به عنوان این که او نماینده امام نبوده است، نمی توان گزارش او را از اعتبار ساقط کرد.

ما نظر خود را تکرار می کنیم: آن فاجعه ای که در کردستان به وجود آمد ـ و امیدواریم به برکت واقع بینی دولت و همیت برادران و خواهران کرد و به کمک همه احزاب و نیروها ومحافل وطن پرست کشور، هر چه زودتر خاتمه یابد ـ از هر مبنای قابل فهمی محروم است. خلق کرد خواهان حقی است که از شیر مادر هم حلال تر است و آن هم حق اداره امور محلی و استفاده از زبان و فرهنگ ملی در چارچوب ایران واحد و با حفظ تمامیت ارضی ایران است. وقتی که در مقابل یک چنین خواست طبیعی، که اجرای آن در چارچوب جمهوری اسلامی ایران صد در صد مفهوم و قابل اجرا است کار به قتل عام ها، سر بریدن ها، شکم دریدن ها، چشم درآوردن ها، حرکت تانک ها و توپ ها و هلیکوپترها و هواپیماها می رسد و خون ناحق کرد و آذربایجانی و فارس بر این خاک ریخته می شود، بی شک و چون و چرا باید یقین داشت که دست ابلیس، یعنی امپریالیسم و صهیونیسم و بقایای رژیم مخلوع در کار است. و هنگامی که یک ایرانی با نام ونشان خود، با ارائه مدارکی که خود به صحت آن ها اطمینان دارد، می کوشد گوشه ای از دست پخت ابلیس را به ما نشان دهد، باید با کمال میل به استقبالش رفت و مردم را دقیقا از کنه مطالب آگاه ساخت و مخصوصا در این روزها که همگان دست به دست هم داده ایم و می کوشیم که وطن خود را از چنگ این فاجعه برادرکشی نجات دهیم، پرده برداشتن از دست ها و شیوه هایی که کار را به این فاجعه کشاند، به موفقیت حل مسالمت آمیز مسئله کردستان کمک خواهد کرد، زیرا همان ابلیسان نخفته اند و حتما باز هم خواهند کوشید با ایجاد انواع موانع، نگذارند مذاکرات مسالمت آمیز به نتیجه برسد.

 

 

    مقاله در فرمات PDF :

بازگشت