راه توده                                                                                                                                                          بازگشت

 

جهان به کجا می رود؟
روزنامه "سوتیسکایا راسیا"
ترجمه- فرقه دمکرات آذربایجان
 

 

قرن 21 قرن مبارزه شدید بخاطر منابع درجه اول، برای سوخت و انرژی است. کشورهای صنعتی حاضر نیستند از آنچه بدست آورده اند دست بکشند. در عین حال چین، هندوستان، برزیل و اندونزی کشورهائی هستند که رشد دینامیک دارند و نیازشان نسبت به مواد خام و انرژی افزایش می یابد. نفوس جهان با سرعت افزایش می یابد. هر روز دویست و سی هزار نفر متولد می شود.
در سال ١٩٧٠ جهان سه میلیارد جمعیت داشت. این رقم در سال ١٩٩٠ به ٧/٥ میلیارد رسید. کارشناسان سازمان ملل پیش بینی می کنند که این افزایش در دهه پنجم قرن حاضر به 9میلیارد خواهد رسید. جمعیت کشورهای رشد یافته در سال 2030 از 16 درصد به 12 درصد کاهش خواهد یافت. در حالیکه اهالی هند و چین در این مدت به سه میلیارد نفر خواهد رسید.
مرکز ثقل از لحاظ رشد پتانسیل علمی و فنی به آسیا منتقل خواهد شد. بنا به محاسبه بانک جهانی، شکاف میان فقر و ثروت در مقیاس جهانی عمیق تر می شود. در آمد برای هر فرد فقیر برابر با یک دلار است. یاد آوری میشود که ١٠- ١٢ سال قبل سهم درآمد فقیران در آسیای جنوبی ۴٣٪، در جنوب آفریقا ٣٩٪ در شرق ٢٦٪ بود. در مقابل، یک درصد ثروتمندترین شهروند آمریکا بمعنی درآمد خالص در سال ١٩٧٦ عبارت از ١٣٥٠ میلیارد دلار بود. این در آغاز قرن ٢١ به ١٥٦٠٠ میلیارد دلار افزایش یافت. این افزایش ١٢ بار بیشتر است. در اواسط قرن ٢٠ سهم یک در صد ثروتمندان جهان از لحاظ سود ٩/١٢٪ ، این سود در سال ١٩٩٨ به ١/١٥٪ افزایش یافت.
در گزارش سازمان ملل درباره رشد انسان در سال ١٩٩٦ گفته می شود: " رشد اقتصاد تنها واسطه است برای رشد انسان". بعبارت دیگر خصلت گلوبالیزاسیون امپریالیستی نه تنها با رشد قدرتمند شرکتهای فراملی، نه تنها تمرکز سرمایه و اتحاد نظامی- سیاسی ساختار غرب، نه تنها تشدید عملیات تجاوزکارانه یگانه ابر قدرت در جهان، بلکه رشد تضاد آشتی ناپذیر در داخل دولت های امپریالیستی حدت یافتن تضاد در میان کار و سرمایه از یک طرف تضاد گلوبالیستها و مبارزه آزادیبخش ملی خلقها از طرف دیگز.
بعد از حادثه ١١ سپتامبر ٢٠٠١ اقتصاد آمریکا از نو در مجرای سیکل میلیتاریزاسیون و سرعت بخشیدن به تولید اسلحه قرار گرفت. بودجه نظامی آمریکا ۴٠٠ میلیارد دلار است. رهبران آمریکا می کوشند موضع کنونی خودرا در عرض ٣٠-٥٠ سال آینده بدون خدشه حفظ نمایند. یوش در گزارش سالانه خود گفت: " ما خلق بزرگ هستیم، در اواسط قرن حاضر تعداد اهالی آمریکا ٧٠ میلیون افزایش خواهد یافت. برای ما سلامتی مردم ، تحصیل و فرهنگ بالاتر از هر چیز دیگر است. " اکنون بودجه بهداری آمریکا ٦ بار بیشتر از بودجه نظامی آن است، رهبران آمریکا با همه خود ستائی ها طبل هیجان را در مقابل تحکیم قدرت غولان آسیا به صدا در می آورند.
حجم تولید ناخالص داخلی چین دو میلیارد دلار را پشت سر گذاشته است. حجم صادرات آن در سال٢٠٠٥ بالغ بر ٧٦٢ میلیارد دلار بود. یعنی رشد سالانه آن ۴/٢٨٪ است. ذخیره ارزی چین به ٨٠٠ میلیارد دلار رسیده، سرمایه گذاری خارجی در چین از سال ١٩٧٩ تا سال ٢٠٠٣ به ٨٢٨ میلیارددلار افزایش یافته است. در همین سالها واردات نفت به ١٢٠ میلیون تن رسیده است. در عین حال مشکل زیست محیطی و حفظ قدرت رقابت بعد از ورود به سازمان تجارت جهانی بغرنج تر می شود. چین عمده ترین کارگاه جهان است، این کشور برنامه طویل المدت ساختمان اقتصاد معاصر، تحکیم قدرت دفاعی و رشد متحرک را اجرا می کند. (خلاصه شده در راه توده)

 


 

  فرمات PDF                                                                                                        بازگشت