راه توده                                                                                                                                                          بازگشت

 

تحلیل هفتگی - 16 آبان 1361
نظامی های توده ای
در جنگ علیه
ارتش صدام حسین

 

درباره جنگ ایران و عراق، شاید آیندگان بسیار بیشتر و دقیق تر از پیشینیان صحبت کنند و نظرات تحقیقی خود را منتشر سازند. آنچه که تاکنون حکومت درباره این جنگ گفته و نوشته و یا فیلم و نمایشنامه تهیه کرده عمدتا جنبه تبلیغاتی داشته است. یا خواسته اند ادامه جنگ را توجیه کنند و یا خواسته اند به بهانه آن جنگ، موقعیت نظامی امروز خود را تثبیت کنند. هیچکدام از این دو نگاه به جنگ با عراق، بیان کننده آن واقعیتی نیست که بموجب آن 8 سال جنگ با عراق کمر انقلاب ایران را شکست و آنچه که امروز بنام کودتای فرماندهان سپاه شاهد آن هستیم و آنچه که در آینده بعنوان ماجراجوئی های همین فرماندهان شاهد خواهیم بود، از دل همین جنگ بیرون آمده است. جنگی که حزب توده ایران از همان آغاز، آن بزرگترین توطئه امریکا علیه انقلاب ایران ارزیابی کرد و بلافاصله پس از شکست ارتش صدام حسین در خاک ایران و عقب نشینی به داخل خاک عراق، بارها اعلام داشت که باید جنگ را متوقف ساخت زیرا سیاست کنونی امریکا، پس از شکست صدام در خاک ایران، ادامه جنگ در خاک عراق و فرسایشی کردن جنگ است. این موضعی بود که حزب ما از همان ابتدای مرحله دوم جنگ اعلام کرد و با استواری پای آن ایستاد و به جرم و بهانه همین استواری و مخالفت یورش به حزب توده ایران سازمان یافت. درباره مرحله اول جنگ و جانفشاهی افسران و نظامی های توده ای- در هر سه نیروی زمینی، هوائی و دریائی- برای دفاع از میهن نیز یکی از وظائفی که روی دست حزب ما قرار دارد و سرانجام باید یک گروه تحقیقاتی توده ای اسناد آن را جمع آوری و با ذکر نام و مشخصات نظامی های توده ای، این دفاع میهنی توده ایها را تنظیم و منتشر کند. با کمال تاسف، شماری از توده ایها که می توانستند گوشه ای از این کار تحقیقاتی را بگیرند، یا اهمیت آن را درک نکرده و بدنبال آن نرفتند و یا با سهل انگاری از کنار آن گذشتند. البته برخی نیز در سنگر ضد توده ای قرار گرفته و اگر اشاره ای هم به این فداکاری نظامی های توده ای کردند از سر تخطئه سیاست حزب ما در برابر انقلاب و جمهوری اسلامی بوده است.
در تحلیل هفتگی 16 آبان 1361 با گوشه ای از انتشار کتبی نظرات حزب ما در برابر ادامه جنگ آشنا می شوید. درعین حال که در همین تحلیل، نگرانی های جدی حزب ما درباره رشد نفوذ و قدرت ارتجاع درحاکمیت جمهوری اسلامی بیان شده است. دفاع از طرح بسیج اقتصادی که مبتکر آن آقای بهزاد نبوی بود نیز بخشی از همین تحلیل است. تحلیلی که در کوران جنگ انتشار یافته است. از نظر ما (راه توده) از جمله دلائل دستگیری بهزاد نبوی در جریان کودتای انتخاباتی 22 خرداد، کینه ایست که سرمایه داری کلان و ارتجاع مذهبی از وی بخاطر همان طرح بسیج اقتصادی داشتند و دارند.
با این مقدمه، بخش هائی از تحلیل 16 آبان 61 را می خوانید و ما توصیه می کنیم این مجموعه تحلیل هفتگی ها را که در راه توده منتشر کرده ایم، از هر راه ممکن دراختیار نسل جدی و جوان کشور قرار دهید. این نسل باید بداند توده ای ها چه گفتند و چه کردند و سیاست امروز راه توده چرا و به چه دلیل پیوند با گذشته دارد.
از تحلیل 16 آبان 61 بخوانید:


آزاد سازی بخش دیگری از سرزمین میهن انقلابی
در این هفته عملیات جنگی "محرم" انجام شد، که در دو مرحله آن، بنا بر اخبار منتشره، بیش از 550 کیلومتر دیگر از خاک میهن ما، که در اشغال متجاوزان صدامی بود، آزاد شد. مردم ما، که عمیقا خواستار صلح شرافتمندانه و عادلانه، یعنی همراه با آزادی کامل کلیه سرزمین های اشغال شده و پرداخت غرامت های لازم برای جبران خسارات مادی وارده از سوی صدام متجاوز بوده و هستند و به تشبث آمریکا برای گسترش و فرسایشی کردن جنگ پی برده اند.
درهم شکستن توطئه آمریکا، که با یاری عروسک های منطقه ای اش می خواهد انقلاب ما را، از راه فرسایشی کردن جنگ و تحلیل بردن بنیه مادی و انسانی کشور ما تضعیف کند و ما را از رسیدن به اهداف انقلاب و تحول بخشیدن به اوضاع اجتماعی- اقتصادی جامعه باز دارد و زمینه را برای انجام اقدامات براندازی فراهم سازد، وظیفه مبرمی است که اهمیتش بیش از پیش آشکار می شود. امام خمینی در آخرین ملاقات این هفته با دهقانان و جنگ زدگان گفتند:
"انشاءالله به زودی جنگ پایان می یابد و خدمت ها به شماها زیاد تر خواهد شد."

در خدمت مردم زحمتکش
اجرای این رهنمود امام خمینی از مهم ترین مسائل کنونی ماست. این نکته که انقلاب و حکومت مال مستضعفین است و دولت باید به مسائل و مشکلات آن ها برسد و سمت حل مسائل کشور باید در راستای منافع طبقاتی زحمتکشان باشد، نکته ای است اساسی، که از خصلت و ماهیت انقلاب بر می خیزد و در این هفته نیز به دفعات در باره آن صحبت شد.
به جاست که جملاتی را اگر چه مفصل، به نقل از نوشته حجت الاسلام برهانی، از دادستانی انقلاب اسلامی امور صنفی تهران، در این جا تکرار کنیم. زیرا که می تواند در توضیحات رفقا و دوستان مورد استفاده قرار گیرد. این نوشته، زیر عنوان "صبر انقلابی محروم ماندگان نامحدود نیست"، در روزنامه اطلاعات چاپ شده است. آقای برهانی می گوید:
"چرا عده ای سرمایه دار کماکان به فکر جمع آوری ثروت بیشتر هستند. همان ثروتمندانی که دم از اسلام و قیامت می زنند و بعضا به خاطر ظاهر سازی در صفوف نماز جمعه ظاهر می شوند... سرمایه دار و سرمایه اندوز نمی تواند شیعه و پیرو حضرت امام علی باشد.- سرمایه دار نباید ادعای مومن بودن و در خط امام بودن داشته باشد. توده محروم جامعه در مقابل سرمایه داران سودجوی داخلی، که همانند زالو به جان مستضعفین افتاده اند و خود آنان را می مکند، نمی توانند مشکلات و مصائب ناشی از اختلاف شدید فقر و غنی را تحمل کنند. نمی شود گفت این جا هم باید صبر انقلابی داشته باشند. چه ستمی بالاتر از مکیدن خون ملت توسط سرمایه دارانی که هر روز بیش از روز پیش دزدی می کنند... این چنین نباشد که میلیاردر هر روز در جمهوری اسلامی میلیاردرتر و مستضعف محروم تر شود. برای مسئولان نباید دشوار باشد که منافع یک مشت سرمایه دار به خطر بیفتد."
چنین است یک برداشت قاطع و انقلابی، نه فقط از تعالیم اسلام و نقش آن در نفی سرمایه داری، بلکه در سمت یابی سیاسی برای عمل مشخص و وظیفه مسئولان و دولتمردان.
در برابر این نوع موضع گیری و برای مخالفت با این خط، آگاهانه یا ناآگاهانه، به نام "شرع مقدس"، مدافعان "منافع" سرمایه داران و زالوها ایستاده اند. در همین هفته در مجلس شورای اسلامی به عملکرد و سیاست "بسیج اقتصادی"، که توانست در شرایط دشوار جنگ حداقل کالاهای مورد نیاز را به مردم محروم برساند، شدیدا حمله شد. این حملات عملا چیزی جز دفاع از محتکران و واسطه ها و انبارداران نبود. همان طور که جهاد سازندگی و هیئت های هفت نفری بارها به "کمونیست" بودن متهم شده اند، چون برداشتی انقلابی از تشیع را در خدمت محرومان روستاها عرضه می داشتند. "بسیج اقتصادی" هم متهم به "کمونیستی" شد، چون حداقل رسیدن ازراق را برای همه مردم محروم تامین می کرد و می خواست بطور جدی جلوی تاراج "آزادانه" را بگیرد. نماینده کازرون گفت:
"مردم از این که مرغ کوپنی شده ناراحت هستند... الحمدالله برنج آزاد شده... چون بسیج اقتصادی علیه آیه شریفه... و رساله... و به شیوه کمونیستی عمل می نماید، فساد به بار آورده است!
وی خواستار انحلال "ستاد بسیج اقتصادی" شد، زیرا که غیر شرعی است و نه قانونی"! وی در همان حال خواستار فروختن تمامی کارخانجات مصادره شده و ملی شده به "بخش خصوصی" شد!
از آن جا که حتی پس از تصویب هم هر قانونی در خطر "ذبح شرعی" قرار دارد، اگر چه مغایرتی با قانون اساسی نداشته باشد؛ گفته های نمونه وار نماینده کازرون باد هوا نیست. استثنایی و غیر قابل اعتنا نیست؛ برعکس، نمودار خطری جدی است. در این جا ما با یک گرایش انقلاب برانداز و مسخ کننده تمامی اهداف اصلی انقلاب روبرو هستیم.
به خوبی پیداست که دو خط – خط خدمت به سرمایه داری و خط دفاع از زحمتکشان محروم- در برابر هم قد علم کرده اند. نتیجه رو در رویی آن ها سرنوشت انقلاب را تعیین خواهد کرد. کدام خط پیروز خواهد شد؟ پاسخ را به شکل سئوالی، که این هفته حجت الاسلام موسوی خوئینیها طرح کرد، بشنویم:
"با این رشد و بیداری که در قشر مستضعف پیدا شده، آیا مستکبرین در آینده می توانند مجددا سلطه خودشان را تحکیم کنند؟"
بی شک اگر مسئولان و سکانداران کشور در راستای آن رشد و بیداری عمل کنند و با شهامت زنجیرهای این سلطه را قطع کنند و تدابیر بنیادی ضرور در زمینه های اجتماعی و اقتصادی و اتخاذ کنند، مستکبرین نخواهند توانست سلطه خود را مجددا تجدید کنند.»

راه توده 244 23.11.2009
 

بازگشت