راه توده                                                                                                                                                          بازگشت

 

 

اهداف آشکار

در جنگ یمن!

روزنامه پراودا

ترجمه - آزاده اسفندیاری

 

 

"شرایط امروز یمن نمادی از فاجعه است". این گفته و قضاوت یکی از مفسران سیاسی خاورمیانه است که نمی توان آن را اغراق آمیز دانست.

پس از گذشت یک سال و نیم از تهاجم نظامی عربستان و شیخ نشین های خلیج فارس با پشتیبانی ایالات متحده آمریکا به جمهوری یمن، این کشور در آستانه فاجعه انسانی و در هم ریختگی قرار گرفته است.

با وجود بمباران های هوایی و پرتاب راکت و گلوله از دریا به مناطق مختلف یمن و تشدید محاصره اقتصادی، مهاجمین هنوز نتوانسته اند پیروزی نظامی قطعی به دست بیاورند و"منصور هادی" رئیس جمهور فراری سابق را به کرسی ریاست جمهوری این کشور بازگردانند.

سازمان های بین المللی که در یمن فعالیت دارند معترف هستند که بیش از دومیلیون شهروند این کشور، از جمله 400 هزار کودک در گرسنگی حاد به سر می برند.

بمب افکن های عربستان سعودی و متحدان آن هدفمندانه زیر ساخت های صنعتی، مراکز برق، تاسیسات آبرسانی و مراکز بیمارستانی و بهداشتی یمن را بمباران می کنند. مقامات بیمارستانی، نیمه ماه اکتبر اعلام کردند که تا به حال 4 هزار نفر به بیماری وبا گرفتار آمده اند که دهها نفر از آن ها جان داده اند. در چنین وضعیتی تعداد زیادی از بیمارستان ها و مراکز بهداشتی به علت وضعیت اضطراری و کمبود کارکنان تعطیل شده و کمبود دارو نیز مزید بر علت شده است.

"اسماعیل اولد شیخ احمد" نماینده ویژه سازمان ملل متحد بدون نام بردن از کشوری انگشت اشاره خود را به سمت ریاض و دوحه گرفت و اظهار داشت: مسئولیت فاجعه سرزمین یمن بر عهده کشور هایی است که تحت عنوان ممانعت از ورود اسلحه به یمن از رسیدن کمک های انسان دوستانه توسط مراجع بین المللی جلو گیری می کنند. شیخ احمد تاکید کرد که برای جلوگیری از مرگ و بیماری مردم یمن، لازم است تا با ارسال کمک های فوری از طریق هواپیماهای غیر نظامی راه فضایی آن کشور باز شود.

سازمان پزشگان بدون مرز نیز اخیرا اعلام کرده است که به علت بمباران های متعدد مناطق حساس یمن توسط دولت های ریاض و دوحه فعالیت خود را به حداقل رسانده اند.

بنا بر گزارش سازمان های غربی "دیده بان حقوق بشر" و"عفو بین الملل" هواپیما های ائتلاف کلیه  قراردادهای جهانی در مورد جنایات جنگی را تا به حال 152 بار نقض کرده اند. روز 29 اکتبر هواپیما های جنگی سعودی به یک زندان در شهر"حدیده" حمله کردند که منجر به کشته شدن 60 نفر گردید. دو هفته بعد ترمینال نفتی در شهرستان "یارمین" بمباران شد که 16 نفر کشته غیر نظامی در پی داشت.

فجیع ترین بمباران روز 8 اکتبر اتفاق افتاد. حمله هواپیما های سعودی به شهر صنعا پایخت یمن به یک مراسم عزاداری که به روایتی 140 و به بیانی دیگر 213 نفر جان دادند. از جمله جان باختگان شهردار شهر صنعا پایتخت کشور بود.

این عمل آنقدر جنایتکارانه بود که وزیر امور خارجه آمریکا "جان کری" نیز گفت، ایالات متحده آمریکا باید نسبت به کمک های خود به عربستان تجدید نظر کند. در همین رابطه "جان کری" طی سفری به کشور عمان با نمایندگان "حوثی" ها در این کشور ملاقات و دیدار داشت.

بازی چند جانبه آمریکا، کمک به ائتلاف ریاض و دوحه و بازی های دیپلماتیک نشان از آن دارد که این کشور تلاش می کند تا موقعیت خود را در منطقه مستحکم کند. برای آمریکا اهمیت ندارد که عربستان در تنگنا های جنگ، تضعیف گشته و یا حتی دستخوش جنگ های داخلی شود بلکه باید وسیله ای برای وادار کردن حوثی ها جهت پذیرفتن حضور و اقتدار ایالات متحده آمریکا در یمن باشد. مذاکرات با حوثی ها نیز معنایی ندارد جز سیاست در یک دست هویج و در دست دیگر چماق.

تنگه باب المندب نقطه استراتژیک منطقه است که 20 درصد نفت جهان از آن عبور میکند، از یک طرف به اقیانوس هند مرتبط است و از طرفی دیگر راه دسترسی به جزیره عربستان و شرق آفریقا می باشد. از جانب دیگر منطقه ای است که بخشی از استراتژی چین مبنی بر دستیابی به راه  های کمر بندی است. بنا بر مجموعه  دلایل ایالات متحده آمریکا خواهان کنترل بر کشور یمن به هر قیمتی می باشد!

 

   http://gazeta-pravda.ru/archive/issue/131-30482-24-noyabrya-2016-goda/inostrannye-stervyatniki-rvut-yemen-na-chasti/

 

تلگرام راه توده:

https://telegram.me/rahetude

 

 

 

        پیج فیسبوک راه توده

 

 

 

                       شماره 578  راه توده -  18 آذر ماه 1395

 

                                اشتراک گذاری:

بازگشت