خزر

دریائی از نفت

و توطئه نظامی

 

"عصر ما" ارگان حزب كمونیست آلمان

ترجمه: عسگر داوودی

 

   

مجموعه علایم و اطلاعات موجود، از سلطه  و غارت ثروت های مردم جمهوری آذربایجان توسط خانواده علی اف، خبر می دهد. جمهوری آذربایجان مركز غنی ترین ذخایر نفت و گاز دنیاست و یكی ازمهمترین كشور های سوق الجیشی منطقه آسیا. كشوری كه توسط حكومتش، به آمریكا امكان داده تا جهت تقویت، استحكام و تسلط كامل  بر منطقه، نیرو های نظامی خود را بطور گسترده در آنجا پیاده كند. منطقه ای كه روسیه و چین در آن دارای منافع سیاسی و اقتصادی قابل توجهی اند. این منطقه عملا  به یك  مركز ملتهب رقابت سیاسی و نظامی ویژه تبدیل شده است.

جمهوری آذربایجان و دریای خزر به مركز بزرگترین پروژه های نظامی ـ نفتی و گازی كارتل ها وكنسرن های آمریكائی در منطقه تبدیل می شود. به منطقه ماجراجوئی های بزرگ آینده.

وزیر دفاع  آمریكا، امسال بدون اطلاع قبلی و برای سومین بار، غافلگیرانه در باكو مركز جمهوری آذربایجان فرود آمد و پس از خروج از آذربایجان در جواب سئوالات خبرنگاران، گفت که هدف از دیدار مذكور "هماهنگی با وزارت دفاع جمهوری آذربایجان جهت همكاری مشترك آمریكا در زمینه نظامی در منطقه" بوده است. در همین رابطه سفیر آمریكا در باكو نیز اعلام داشت كه دلایل دیدار های متعدد رونالد رامسفلد از جمهوری آذربایجان، هماهنگی جهت همكاری مشترك و حمایت نظامی از جمهوری آذربایجان توسط ناتو می باشد. او گفت كه گروهی ازافسران  پنتاگون نیز در این فاصله از باكو دیدار داشته اند. البته سفیر آمریكا در باكو در باره وظایف و اهداف دیدار این گروه از نظامیان آمریكائی توضیحی نداد. (جمهوری آذربایجان چرا و به چه دلیل در آینده به حمایت های نظامی ناتو و یا به حمایت نظامی مستقیم آمریكا نیاز خواهد داشت؟ آیا مابین جمهوری آذربایجان با  یكی از كشور های همسایه جنگی تدارك دیده می شود؟.مترجم)

روزنامه "نزاویسمایا" می نویسد بیانات ژنرال "جونز" فرمانده كل نیروهای ناتو در اروپا، بیانگر این اطلاعات است كه پنتاگون در حال استقرار نیرو های ویژه نظامی و ساخت استحكامات پایه ای و  نظامی استراتژیك، بویژه در تمامی مناطق اطراف دریای خزر می باشد. پروژ مذكور "نگهبانان خزر" نامگذاری شده است و از سال  2003  میلادی توسط پنتاگون آغاز گردیده است. روزنامه مذكور از قول یك متخصص نظامی روس می نویسد: اطلاعات در دسترس نشان می دهد كه با توجه به حضور گسترده متخصصان نظامی ـ سیاسی،  این پروژه دارای ابعادی بسیار گسترده و استراتژیك می باشد، تا حدی كه در پروژه مذكور آموزش تمامی بخش های نظامی كشورهای هم ساحل با دریای خزر را از نظر ارتشی و حتی پلیسی، پیش بینی کرده است، تا در صورت بروزهر گونه وضعیت غیر مترقبه، از قبیل اقدامات تروریستی و غیره، در رابطه با تاسیسات و خطوط لوله های نفتی خزر، نیروهای مذكور، كاملا آماده، مسلط و مجهز باشند. "نگهبانان خزر"همچنین توسط یكان های هوائی و دریائی مستقر در دریای خزر كوچك ترین تحرك غیر عادی در تمامی منطقه و مرزها را زیر كنترل خواهند داشت. متخصص نظامی مذكورهمچنین اضافه می كند كه  "نگهبانان خزر" آن بخش از نیروهای آمریكائی سابقا مستقر در اروپا می باشند كه مركز فرماندهی آنان در شهر اشتوتگارت آلمان بوده، كه اكنون جهت كنترل منطقه خزر در جمهوری آذربایجان مستقر می شوند.

 روزنامه وال استریت ژورنال گزارش داده است كه مركز فرماندهی "نگهبانان خزر" به مدرن ترین رادارها مجهز می باشد و تاسیسات مذكوردر باكو مركز جمهوری آذربایجان مستقر خواهد شد. آمریكا در جهت استقراركامل نظامی خود در منطقه خزر، بودجه ای معادل 100 میلیون دلار برای ده سال آینده اختصاص داده است.

تحلیل گران روسی بر این عقیده اند كه آمریكا كوشش دارد، اتحادیه ای مثلثی و با تركیبی، نظامی ـ سیاسی با شرکت قزاقستان، آذربایجان و آمریکا ایجاد کند. این اتحادیه دارای چشم اندازی جهت جذب كشورهای تركمنستان، ازبكستان و تركیه به این مجموعه مورد نظر آمریكا می باشد. این همكاری ها و اقدامات پیش بینی شده، تضمین كننده این اهداف امریكا نیز خواهد بود كه خود در چهارچوب اتحادیه مورد نظر به اهداف سیاسی و نظامی در آن كشور ها نیز دست یافته و در عین تسلط و رهبری نظامی اتحادیه مذكور، خود نیز به آموزش های نظامی نیروهای مسلح كشور های مذكوراقدام نماید و در چار چوب این اتحادیه به همكاری های گسترده ی  اقتصادی ـ استعماری با این كشورها  مبادرت نماید. منابع سیاسی و امنیتی مسكو این برنامه ریزی و تحركات گسترده نظامی آمریكا را كاملا مشكوك ارزیابی می كنند ومی گویند كه در شرایطی كه روسیه در منطقه دارای سابقه ی حضوری تاریخی است، این اعلام موجودیت گسترده آمریكا در منطقه، می تواند، مناقشات  متعددی را باعث گردد. بویژه آنكه پادگان های ساخته شده نیروهای آمریكائی دقیقا منطقه صنعتی اورال روسیه را در چشم انداز و در دید ه بانی خود دارند.

ژنرال لاواشوف، مسئول سابق مركز فرماندهی همكاری های بین المللی وزارت دفاع، در مصاحبه ای، برنامه نظامی مذكور را دارای اهداف استراتژیك توسعه طلبانه جهانی واشنگتن توصیف نمود و افزود كه این طرح در اجلاس تابستان سال گذشته ناتو در استانبول، اتخاذ گردیده است. هدف آنست تا منطقه خزرـ قفقاز را به یك منطقه ژئوپولیتیك برای اهداف و مقاصد آمریكا و ناتو تبدیل نماید. او از دیپلمات های روسیه انتقاد می كند كه در زمان طرح این برنامه در اجلاس ناتو، چرا عكس العمل سیاسی مناسبی از خود نشان نداده اند.

روزنامه نزاویسمایا، اعمال نفوذ آمریكائی ها را به منطقه  دریای خزر بعنوان" یك رسوائی سیاسی برای سیاست خارجی روسیه" تلقی كرده است. این انتقاد تند از این جهت مطرح می شود كه حكومت روسیه در مقابل چنین برنامه ریزی تهاجمی ناتو وآمریكا، حداقل، هرچه زودتر اقدامات و تصمیمات مناسبی را اتخاذ کند. این انتقاد بویژه، توافق غیر رسمی روسیه با آمریكا، جهت كنترل  تولید و انبار سلاح ها، بویژه سلاح های اتمی روسیه از طرف امریكا را زیر سئوال می برد.

 

            

 

 

  مقاله در فرمات PDF :                                                                                             بازگشت