راه توده                                                                                                                                                          بازگشت

تحلیل هفتگی 2 آبان 1361
پرواز با دو بال
ترکیه و پاکستان
در زمان ریاست جمهوری
علی خامنه ای
 


این بخش دوم تحلیل هفتگی دوم آبان 1361 است و موج سواری وزیر خارجه برگزیده علی خامنه ای در زمان ریاست جمهوری اش، یعنی علی اکبر ولایتی، که خامنه ای تلاش داشت او را به جای میرحسین موسوی نخست وزیر کند، اما آیت الله خمینی موافقت نکرد. علی اکبر ولایتی اکنون سالهاست که نقش وزیر خارجه بیت رهبری را برعهده دارد و در تمام دیدارهای خارجی مهم رهبر نیز حضور دارد. آنچه دراین تحلیل هفتگی می خوانید، نقش است که او برای پرواز با دو بال پاکستان نظامی و ترکیه نظامی درجمهوری اسلامی ایفاء می کند. این احتمال که پخت و پزها با پاکستان برای همکاری امنیتی با سازمان اطلاعات و امنیت جمهوری اسلامی در زمان ریشهری در همین سفری که به آن اشاره می شود صورت گرفته باشد زیاد است. پخت و پزی که از درون آن پرونده جاسوسی برای حزب توده ایران در آمد و در پاکستان مژده این پرونده سازی به کمک گوزیچکین کارمند سفارت اتحاد شوروی وقت به عسگراولادی داده شد. پس از بازگشت عسگراولادی از اسلام اباد، محمد غرضی وزیر پست و تلگراف به اسلام آباد رفت و پرونده را از انگلیسی ها تحویل گرفت و به تهران آورد.
پرواز ولایتی با دو بال ترکیه و پاکستان را به نقل از تحلیل هفتگی دوم آباد 61 می خوانید. بخش او این تحلیل هفتگی در شماره گذشته راه توده (223) منتشر شد.

کلاف پیچیده توطئه های منطقه ای آمریکا
در هفته ای که گذشت، اخبار مختلف و متضادی رسید، که جا دارد هشیاری را نسبت به توطئه های منطقه ای آمریکا فزونی بخشد. از یک سو خبر رسیده که آقای ولایتی وزیر امور خارجه، ضمن سفر خود به نیویورک، با وزیر امور خارجه پاکستان، که در آمریکا به سر می برد، ملاقات کرد. در پایان هفته نیز، به دعوت رسمی آقای ولایتی، وزیر امور خارجه ترکیه به ایران آمد و مذاکرات مفصلی انجام گرفت. با توجه به نقشی که پاکستان و ترکیه در شرق و غرب ایران برای اجرای نقشه های آمریکا و انجام وظیفه واسطه گری سیاسی و اقتصادی آمریکا ایفا می کنند، این دیدارها جلب نظر نمود. اما از سوی دیگر اخبار و اطلاعاتی در جراید ایران درج شد، که نشان می دهد آگاهی نسبت به نقش دول این دو کشور، به مثابه عامل امپریالیسم، بیش از پیش اوج می گیرد و مردم انقلابی ایران از تاروپود توطئه های آمریکا در منطقه غافل نیستند.
در این هفته خبر رسید که ژنرال ضیاءالحق دیکتاتور پاکستان "طرح پیشنهادی عربستان سعودی را در مورد استراتژی نظامی مشترک و تقویت نیروهای مسلح کشورهای عضو شورای همکاری خلیج (فارس) تایید کرد."
ضیاءالحق خطاب به خبرنگاران گفت: "اگر چه پاکستان عضو شورای همکاری خلیج نیست، ولی خود را یکی از کشورهای حوزه خلیج تلقی می کند."
معلوم نیست وزیر خارجه پاکستان به وزیر خارجه ما در این باره چه گفته است، ولی انتشار همین اخبار نشان می دهد که ظاهر فریبی های کشور "مسلمان همسایه" دیگر کسی را نمی فریبد.

در روزنامه ها نوشته های نشریه هندی "پاتریوت" چاپ شد، که نوشته بود:
"آمریکا یک پیمان نظامی تازه در خلیج فارس به جای سنتو تشکیل می دهد، که در آن پاکستان و عربستان سعودی و عمان و بحرین شرکت خواهند داشت. همکاری نظامی پاکستان با عربستان سعودی و عمان افزایش خواهد یافت و هم اکنون تعداد قابل توجهی از پرسنل نظامی پاکستان در سعودی و عمان به کار مشغولند و کاربُرد سلاح آمریکایی را آموزش می دهند."
روزنامه می نویسد: "در تشکیل یک پیمان تازه نظامی از سوی آمریکا در خلیج فارس نقش اصلی به پاکستان واگذار شده است و آمریکا برای اجرای طرح استراتژیک خود کمک مالی و نظامی فراوان در اختیار اسلام آباد قرار می دهد.

انتشار این نوشته ها در جراید کشور ما نشانه ای از آنست، که دیگر افسانه "کشور دوست همسایه مسلمان" نمی تواند کسی را خواب کند و هشیاری نسبت به عملکرد این گونه دولت ها، در ارتباط با نقشه های آمریکا، افزایش جدی یافته است.

در مورد ترکیه هم که وزیر خارجه اش به کشور ما آمده بود، به دنبال اخبار هفته قبل در باره سفر رئیس سازمان جاسوسی آمریکا و مقامات وزارت خارجه و جنگ آمریکا به آن کشور، طی این هفته خبر داده شد که دولت ترکیه، در حالی که خود را آماده استقبال از شاه اردن می کند، از "ریچارد پرل" معاون وزیر دفاع ایالات متحده پذیرائی کرد. وی در آنکارا گفت: "آمریکا از هیچ کوششی برای مدرنیزه کردن نیروهای هوایی و زمینی و دریایی ترکیه دریغ نخواهد کرد."
اضافه کنیم که ترکیه عضو پیمان "ناتو" هم هست و بنا بر اخبار این هفته، مانور نظامی "وسیع آمریکا در منطقه خلیج فارس و دریای عمام امسال، با شرکت پیمان "ناتو" و رژیم های ارتجاعی منطقه انجام خواهد گرفت.
به خوبی پیداست که کلاف پیجیده توطئه های منطقه ای آمریکا در اطراف جمهوری اسلامی ایران تنیده می شود، تا از درون با مسخ و ناتوان کردن انقلاب و از برون با یورش نظامی و عملیات ایذایی، موجبات براندازی را فراهم سازند. رژیم های ترکیه و پاکستان هم عامل و کارگزار این نقشه ها هستند.
علائم هشیاری و گوش به زنگی، که در مورد اقدامات دول پاکستان و ترکیه ظاهر شده است- علیرغم دید و بازدیدها- می تواند در زمینه شناخت دوستان و دشمنان خارجی ایران انقلابی امید بخش باشد، منتهی مانند سایر زمینه ها، در این جا نیز ملاک واقعی و حیاتی عمل است، نتیجه گیری و تدبیر مشخص، به دنبال شناخت است.
 

 


راه توده 224 25.05.2009
 

بازگشت