دکتر امینی به تحریر ایرج امینی - 3

پیش از هر قضاوتی باید دانست

چه گذشت که به انقلاب انجامید!

این خاطرات و مرور وقایع پیش از انقلاب 57 را با دو هدف و دو مخاطب ادامه میدهیم. یک مخاطب حکومت است که در برابر تغییراتی که مردم می خواهند مقاومت می کند و نسل پس از انقلاب که از گذشته کمتر اطلاع دارد و افسوس دوران پیش از انقلاب 57 را میخورد و بر این باور است که می شد رژیم شاه را اصلاح کرد و به سمت انقلاب و حکومت مذهبی نرفت. در همین شماره بخوانید این نظر دبیر شورای عالی امنیت ملی امریکا در دوران ریاست جمهوری کندی را «همه ی اعضای گروه کار یکدل هستند که برنامه ی اصلاح طلبانه ی معتدل امینی تنها گزینه ی مناسب در برابر یک دیکتاتوری نظامی یا یک انقلاب است.» شاه این را نفهمید و دربرابر آن آنقدر مقاومت کرد که با توفان انقلاب رفت.

 

راه توده

شماره 932  چهارشنبه 13 تیر 1403

 

حسن قزلچی و عزیز یوسفی. اولی در یورش به حزب توده ایران دستگیر و در زندان سر به نیست شد و دومی پس از 15 سال زندان شاه در سال 55 بیمار و در آستانه مرگ از زندان آزاد شد. به کردستان رفت و چشم برجهان فرو بست. دو تن از رهبران حزب دمکرات کردستان ایران که در رهبری حزب توده ایران قرارگرفتند. هر دو نویسنده و شاعر و مترجم و مبارز کرد.

حسن قزلچی

عزیز یوسفی



فیسبوک
آرشیو
 راه توده

فیسبوک
راه توده

با تلگرام
راه توده
همراه شوید


بخشی از تحلیل سیاسی

 نورالدین کیانوری در سال 1373

"جبهه ضدارتجاع"

کامل کننده

"جبهه متحد خلق"

----------------------------

مردم فرانسه

کدام گزینه را

انتخاب خواهند کرد؟

روزنامه اومانیته- ترجمه آذرنگ

----------------------------

جنبش ضد جنگ

در اوکراین

رو به گسترش است

ترجمه عسگر داوودی

----------------------------

وحشت غرب

از پیوستن ترکیه

به بریکس!

اومانیته - ترجمه جعفر پویا

----------------------------

امریکا می خواهد

 لیبی را به دو قسمت تقسیم کند

سرگیی کاژمیاکین- روزنامه پراودا

ترجمه- آزاده اسفندیاری

----------------------------

غول‌های مالی

 وال استریت

پشت ترامپ شدند

ولادیمیر پروخواتیلوف

بنیاد فرهنگ استراتژیک ترجمه- کیوان خسروی

----------------------------

راه توده 932

رای گیری روز جمعه

برای انتخاب یکی از دو گزینه است!

مرحله اول انتخابات ریاست جمهوری به پایان رسید و براساس نتایجی که اعلام شد مسعود پزشکیان و سعید جلیلی با فاصله اندک آرا به دور دوم راه یافتند. مرحله دوم انتخابات جمعه این هفته برگزار می شود. آنچه در این انتخابات متفاوت و می توان گفت وارونه است آن است که مخالفان رای دادن به مسعود پزشکیان بیش از آنکه روی شخصیت خود او متمرکز باشند به حامیان او حمله می کنند و مخالفان سعید جلیلی بیش از آنکه به حامیان او توجه کنند شخص سعید جلیلی را هدف قرار داده اند. در حالیکه شخص مسعود پزشکیان مهمتر از حامیان اوست و حامیان سعید جلیلی مهمتر از خود او.

مخالفان پزشکیان تا آنجا که صداقت دارند معتقدند که حامیان او می خواهند ایران را به دوره برجام برگردانند و سرنوشت کشور را معطل مذاکره با آمریکا کنند، سیاست خارجی کنونی و راهبرد گردش به شرق را کنار بگذارند و از نظر اقتصادی ایران را وارد یک دوران بی ثباتی کنند.

در اینکه در میان حامیان پزشکیان چنین شخصیت هایی وجود دارند و چنین خطرهایی نیز می تواند بوجود آید تردید نیست. ولی اینها هنوز مسئله اصلی نیست. پرسش اینجاست که چه چیزی می تواند سمتگیری سیاست خارجی کشور را تغییر دهد؟ این یا آن رئیس جمهور و حامیان او یا عواملی دیگر؟ اگر رئیس جمهور یا حامیان او چنین توانی را ندارند چه عامل دیگری می تواند سمتگیری مثبت و موفق سیاست خارجی کشور، پیوند ایران با روسیه و چین، حمایت و حضور آن در جبهه مقاومت منطقه را در خطر قرار دهد؟ این عامل که خود حکومت زودتر از دیگران آن را تشخیص داده چیزی نیست جز وضع داخلی و بود یا نبود یک تفاهم ملی. تایید صلاحیت مسعود پزشکیان پاسخ به درک از چنین خطری بود. .ادامه

----------------------------------------------------------------------------

به یاد غلامحسین ساعدی

که "گاو" را در "دایره مینا" گرداند!

----------------------------------------------------------------------------

چه راه حلی برای جبران عقب ماندگی

 شرق از غرب عملی است؟

دکتر "سروش سهرابی"

 

 زنان 

آرشیو راه توده

بایگانی
راه توده چاپی از شماره 1 تا 127
(1373 - 1378)

بایگانی
راه توده اینترنتی از شماره اول


 جستجو
مطالب منتشره در راه توده اینترنتی

با آدرس ای میل زیر
می توانید با ما تماس بگیرید

rahetudeh100@gmail.com