زندگی سیاسی علی امینی – 2

امینی نتوانست شاه را قانع

به سلطنت و نه حکومت کند!

دوران نخست وزیری علی امینی کوتاه بود و شاه این آخرین شانس برای اصلاحات و نرفتن کشور به سمت انقلاب را از دست داد. شاه نتوانست قانون اساسی را تحمل کرده و به جای حکومت به همان سلطنت مندرج در قانون اساسی رضایت بدهد. او که از سد دو نخست وزیر قدر، یعنی رزم آراء و مصدق (اولی با ترور و دومی با کودتا) عبور کرده بود، همچنان در حال و هوای یک نخست وزیر دستآموز و تابع دستورات خود می گشت. یعنی چهره ای نظیر امیرعباس هویدا که سرانجام نیز او را یافت و نزدیک به 14 سال (تا آغاز نخستین نشانه های یک انقلاب در سال 1356) او را در سمت نخست وزیر به مردم تحمیل کرد.

راه توده

شماره 931  چهارشنبه 6 تیر  1403

فریبرز صالی و فرزاد دادگر، هر دو چریک فدائی خلق بودند اما بتدریج به مشی توده ای نزدیک شدند و سرانجام نیز از سازمان خود منشعب شده و به سازمان نوید نزدیک شدند و پس  از انقلاب نیز به حزب توده ایران پیوستند. هر دو در پلنوم وسیع 17 عضو مشاور کمیته مرکزی حزب توده ایران شدند و در قتل عام 67 به دار کشیده شدند. مطلب مستقلی در ارتباط با آنها در همین شماره می خوانید.

فریبرز صالحی

فرزاد دادگر



فیسبوک
آرشیو
 راه توده

فیسبوک
راه توده

با تلگرام
راه توده
همراه شوید


از نمد انتخابات

کلاه برای غربگرایان

ساخته نخواهد شد

----------------------------

چرا باید

از پزشکیان

حمایت کرد!

----------------------------

چه آینده ای در انتظار

اصلاح طلبان است

----------------------------

اعلامیه حزب کمونیست روسیه

کیف به ترور

روی آورده!

روزنامه پراودا- ترجمه نعمت بوستانی

----------------------------

پس از غزه،

نوبت حمله

به لبنان رسیده؟

روزنامه اومانیته - ترجمه جعفر پویا

----------------------------

چپ متحد فرانسه

به قدرت می رسد؟

جمع آوری از مطبوعات فرانسه

"الناز گرجی"

----------------------------

هشتاد سالگی

رهبر حزب

 کمونیست روسیه

تلویزیون حزب کمونیست روسیه

ترجمه- آزاده اسفندیاری

----------------------------

فرانسه در آستانه

یک رویداد تاریخی

نویسنده "ولادیمیر مالیشف"

اومانیته- ترجمه آذرنگ

----------------------------

سرمقاله 931

ما و انتخابات ریاست جمهوری

تنش های جاری در ایران

اگر با انتخابات حل نشود

فاجعه در انتظار ایران است

 

ایران آینده به کدام راه خواهد رفت؟ حامیان نامزدهای انتخابات وعده های گوناگونی می دهند و تصورات مختلفی دارند ولی باید دید ایران با هریک از این سیاست ها، چه سرنوشت هایی در انتظارش خواهد بود.

سه مسیر عمده وجود دارد: مسیری که اصلاح طلبان غربگرا پیشنهاد می کنند؛ مسیری که متحجران مذهبی برای آینده ایران در نظر دارند، و بالاخره مسیری که اتاق بازرگانی، رسانه های داخلی و بخشی از حاکمیت در نظر دارد. نتیجه این سه راه را بررسی کنیم.

۱- اگر قرار باشد رئیس جمهور آینده سیاست چین ستیزی، روسیه ستیزی و امید بستن به آمریکا و اروپا را آنچنان که اصلاح طلبان غربگرا در نظر دارند در پیش گیرد چه روی خواهد داد؟ در درجه اول کار را به جایی خواهند کشاند که چین خرید نفت از ایران را متوقف کند، قرارداد ۲۵ ساله و سرمایه گذاری ۴۰۰ میلیارد دلاری چین در ایران به محاق رود، سرمایه گذاری های چین ناگزیر به سمت رقبای منطقه ای ایران روانه شود که وضع اقتصادی کشور را وخیم تر خواهد کرد. از سوی دیگر اگر قرارداد امنیتی با روسیه تعلیق یا منتفی شود، موقعیت امنیتی و نظامی ایران تهدید میشود، قدرت منطقه ای ایران کاهش می یابد، بازارهای روسیه و اوراسیا به سوی ایران بسته میشود، موضع بین المللی ایران دربرابر غرب و آمریکا بشدت ضعیف میگردد. این همان مسیری است که شبکه هایی مانند ایران اینترنشنال و براندازان مستقر در آمریکا بدان امید بسته اند. همه اینها به وخامت هرچه بیشتر اوضاع اقتصادی، نارضایتی عمومی و آماده شدن شرایط برای انفجارهای اجتماعی خواهد انجامید. در این شرایط غرب حتی به اندازه یک ریال به ایران امتیاز نخواهد داد آن هم در شرایطی که ترامپ پیروز احتمالی انتخابات آینده در آمریکا خواهد بود.

بنابراین مسیر چین ستیزی و روسیه ستیزی که اصلاح طلبان غربگرا پیشنهاد می کنند ایران را به خاک سیاه خواهد نشاند و شرایط شورش داخلی و تجزیه کشور را فراهم خواهد کرد....ادامه

----------------------------------------------------------------------------

یک دیدار رفیقانه در سال 59

یک مهمانی ساده در یک جمع رفیقانه در سال 59 گرد سه شمع توده ای: امیرنیک آئین با عینک تیره و کت و شلوار سیاه، سیاوش کسرائی در میانه جمع، فاطمه مدرسی "فردین" سمت راست عکس با پیراهن قهوه ای روشن و نیمرخ و شماری از اعضای تحریریه دوم روزنامه مردم، از جمله نوشابه امیری پشت سر کسرائی و پشت به دیوار، هوشنگ اسدی با عینک و پیراهن سفید پشت سر نیک آئین و دیگران و دیگرانی که هر کدام خود یک سرگذشتند!

----------------------------------------------------------------------------

نگرانی امریکا از اتحاد روسیه

با ویتنام و کره شمالی

النا پانینا- بنیاد روسترات- ترجمه کیوان خسروی

----------------------------------------------------------------------------


 زنان 

آرشیو راه توده

بایگانی
راه توده چاپی از شماره 1 تا 127
(1373 - 1378)

بایگانی
راه توده اینترنتی از شماره اول


 جستجو
مطالب منتشره در راه توده اینترنتی

با آدرس ای میل زیر
می توانید با ما تماس بگیرید

rahetudeh100@gmail.com