خاطرات "به آذین" از زندان جمهوری اسلامی - 9

مهم نیست که با من چه کردند

مهم قضاوت منصفانه من است

این فصل پایانی خاطرات زندان و شکنجه "به آذین" مترجم برجسته و دبیر و از پایه گذاران کانون نویسندگان ایران در جمهوری اسلامی است. این فصل از خاطرات به آذین به یک تحلیل سیاسی آغشته است به میهن دوستی با ادبیاتی متاثر از رمان های بزرگی که او به فارسی ترجمه کرد. از بالزاک، از شولوخوف و از رومن رولان. هشت سال زندان و شکنجه را تحمل کرد و زمانی که از زندان آزاد شد نیز همان را گفت و تکرار کرد که پیش از دستگیری و شکنجه گفته بود: دفاع از انقلاب و خطراتی که آن را تهدید می کند. روح این تحلیل او در وصیت نامه ای که از خود باقی گذاشت نیز منعکس است. این وصیت نامه را نیز در این شماره راه توده می خوانید.

راه توده

شماره 526 پنجشنبه 7 آبانماه 1394

وارطان سالاخانیان

هوشنگ ناظمی

مرتضی کیوان

اسماعیل ذوالقدر


بخش 18- در 10 صفحه

یادمانده هائی

از پیوند

حزب توده ایران

با انقلاب 57

علی خدائی

دکتر اختر کامبخش

--------------------

یکسال و سه ماه پیش

راه توده چه گفت

و دیگران چه گفتند!

--------------------

سخن درست

وقتی درست است

که در خدمت

هدف درست باشد!

--------------------

رویاروئی مردم 

و قدرت با سلاح

"آرمان های

انقلاب 57"

--------------------

ته مانده یک

تئوری کهنه؟

فرخ نگهدار

--------------------

پیدا کنید پرتقال فروش را

قاچاق پرسود

میوه در ایران!

--------------------

وصیت نامه "به آذین"

همه را می بخشم

و رخت بر می بندم!

--------------------

دکتر امینی:

جز شاپوربختیار

انتخاب دیگری

برای شاه باقی نماند!

--------------------

خاطرات "سایه"

(پیر پرنیان اندیش)

"نورعلی خان "

نوازنده

و موسیقدان

برومند ایران

--------------------

سرمقاله راه توده 526

تا انتخابات اسفند حتی یک لحظه را

برای افشای توطئه ها از دست ندهیم!

 

روند بررسی و تصویب تفاهم اتمی یا "برجام" به پایان رسید و ایران وارد دوران پس از برجام و در عین حال پیش از انتخابات دو مجلس خبرگان و شورا شد. انتخاباتی که هم رسیدن به تفاهم اتمی و هم جنجال تصویب آن در ایران در زیر سایه آن قرار داشت. احتمالا اگر تفاهم اتمی در شرایط دیگری حاصل شده بود این همه امید و وحشت و کشاکش و جنجال نمی آفرید. جناح راست حکومتی آن را به حساب تحقق منویات داهیانه مقام معظم رهبری می گذاشت و نشانه اقتدار ایران و ترس از مانورهای نظامی و قدرت موشک های سپاه قلمداد می کرد. ولی از آنجا که این تفاهم در شرایط پیش از انتخابات بدست آمد و همه دستاورد آن به حساب دولت روحانی و طرفداران اصلاحات ریخته شد و نشانه درستی رای مردم و شرکت آنان در انتخابات تعبیر شد باید به هر شکل کوبیده و خراب می شد تا مردم هوس تکرار انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ را در اسفند ماه امسال به سر راه ندهند. به ویژه آنکه وضع اقتصادی و سیاسی کشور هم در پی هشت سال سیاه دوران نکبت بار احمدی نژادی به قدری وخیم گردیده که اجازه کارشکنی و تاخیر در دستیابی به تفاهم و اجرای آن را نمی داد.

از حالا به بعد ما به طور کامل وارد دوران پیشا انتخابات شده ایم. دورانی پرخطر که می تواند با انواع و اقسام حوادث توام باشد. یکی از این خطرها که به طور کاملا جدی مطرح است خطر کودتا پیش یا پس از انتخابات است. پیش از انتخابات به شکل یورش به دولت یا طرفداران اصلاحات و پس از انتخابات به شکل تقلب و دستکاری در نتایج آرا و تکرار سناریوی کودتایی ۱۳۸۸. علائم و نشانه هایی در این سمت وجود دارد.

نشانه نخست فعال شدن و تعریف صدا و سیما به عنوان "قرارگاه مقدم جنگ نرم" تایید این تعریف توسط خبرگزاری صدا و سیماست. خبرهایی که درباره بکارگیری عناصر فعال در کودتای انتخاباتی ۸۸ و  تیم جلیلی در صدا و سیما و روزنامه جام جم در مطبوعات منتشر شده در همین چارچوب است و نشان از آمادگی برای یک کارزار تبلیغاتی مشابه دوران پیش از انتخابات ۸۸ دارد.  

نشانه دوم این خیز کودتایی طرح مباحث مربوط به تبدیل شدن مردم به دشمن، نفوذی و جاسوسی و مشابه آن است که تنها در چارچوب به راه انداختن بگیر و ببند و خفه کردن مردم دارای معناست چرا که این سخنان در نزد مردم که خود از نظر حکومت متهم هستند کمترین ارزش و اعتباری ندارد که بتوان آن را تنها یک حرکت تبلیغاتی و به قصد اثرگذاری صرف روی افکار عمومی علیه دولت روحانی یا بسود جناح راست دانست. بنابراین اهدافی دیگر ورای دستکاری افکار عمومی در پشت این کارزار نهفته است که تنها می تواند امادگی برای یک حرکت کودتایی باشد.

نشانه سوم تکرار مداوم مسئله حقوق بشر از سوی رهبر و همچنین شرط گذاری وی درباره تعهد کتبی غرب به عدم برقراری مجدد تحریم ها به بهانه نقض حقوق بشر است. این سخنان و شرط گذاری ها، صرفنظر از جنبه مضحک و غیرعملی آن، نمی تواند مربوط به شرایط عادی باشد چرا که غرب در وضع فعلی حقوق بشر در ایران با آن به تفاهم رسیده و از اینرو نمی تواند در چارچوب همین وضع موجود حقوق بشری ایران دست به برقراری مجدد تحریم ها بزند. بنابراین وحشت رهبر از طرح مسئله حقوق بشر و از سرگیری تحریم ها مربوط به شرایطی خاص است، شرایطی که باید در ارتباط با تصمیم بیت رهبری و فرماندهان سپاه برای دست زدن به کودتا علیه مردم یا علیه رای آنان در انتخابات اسفند ماه باشد.

اینکه شرایط چنین اقدامی بوجود می آید یا نه البته به عوامل بسیار بستگی دارد، از جمله به میزان موفقیت سپاه و بیت رهبری در مهندسی انتخابات از طریق شورای نگهبان یا قانع کردن مردم به عدم شرکت در انتخابات یا ندادن رای به طرفداران دولت و اصلاحات. ولی از آنجا که می توان حدس زد ـ و بنظر می رسد که فرماندهان سپاه و بیت رهبری خود چنین حدس می زنند ـ که در جلوگیری از پیروزی طرفداران اعتدال و اصلاحات در انتخابات ناموفق خواهند بود، بنابراین می توان چنین تصور کرد که فرض اصلی حکومت رفتن به سوی یک برخورد و کودتا در ایران است.

کارشکنی های اقتصادی علیه مردم، جنبه جنون آمیزی که تبلیغات حکومتی و رسانه ای علیه دولت روحانی به خود گرفته، تشدید اختلاف ها درون جناح راست، افزایش فشار بر روی آن بخش از "اصولگرایان" و جناح راست که از تعامل با دولت پشتیبانی می کند در حد شعار دادن علیه رئیس مجلس در مراسم بیت رهبری، فشار سنگین بر روی امثال هاشمی رفسنجانی، محمد خاتمی یا سید حسن خمینی و در عین حال ناتوانی از مهار آنها، تحریکات نظامی و موشکی و تلاش برای کشاندن ایران به عرصه جنگ و حادثه جویی های نظامی، همه و همه نشانه های آمادگی برای ورود کشور به یک دوران خطرناک است که باید دید حوادث آینده به چه شکل بسود یا به زیان آن تحول خواهد یافت. اما پیش از آن و برای جلوگیری از وقوع آن باید حتی یک لحظه را برای افشای این توطئه از دست  نداد. مردم را باید از ماهیت موضع گیری ها و حوادثی که به استقبال انتخابات اسفند ماه می رود بی وقفه آگاه کرد تا بتوان آن را خنثی کرد.

------------------------------------

مذاکرات سیاسی

در سایه پیروزی

های نظامی در سوریه

اومانیته- ترجمه و تدوین آذرنگ

 

زمینه های رشد

دوباره فاشیسم

در آلمان چیست؟

اشپیگل آنلاین-  ترجمه رضا نافعی

---------------------------------------------------------

حمایت حزب

کمونیست روسیه از دولت و مردم سوریه

سایت حزب کمونیست فدراتیو روسیه

ترجمه و تدوین - آزاده اسفندیاری

---------------------------------------------------------

 فیسبوک

راه توده

---------

فیسبوک
آرشیو
 راه توده

-------

آرشیو جدید
19 سال
راه توده

-----------

بایگانی

راه توده اینترنتی از شماره 1 تا آخرین شماره ای که در برابر خود دارید

--------

بایگانی

راه توده چاپی از شماره 1 تا 127 (1373 - 1378)

--------

 جستجو

مطالب منتشره در راه توده اینترنتی

--------

 زنان 

--------

 سایت ها

--------

 تماس با  

راه توده

 

حساب بانکی
Vernis
PostbankEssen
KontoNr. 0517751430
BLZ: 360 100 43
Germany

برای خارج از آلمان :

IBAN DE42360100430517751430

BIC PBNKDEFF

Tel:+49-30-36759721

آدرس پستی
Vernis
Postfach 200208
13512 Berlin
Germany

 

 

نقل مطالب منتشر شده در این سایت طبق
GNU و GFDL
با ذکر منبع آزاد است